ZKK program danas u Sigetu!

ZKK program danas u Sigetu!

Zagrebački kvartovi kulture tijekom tekućeg vikenda dodatno će kulturno 'oživjeti' Siget. Od 17:30 sati kroz naselje kreće marš Zagrebačkog orkestra ZET-a, a nastavlja se u 18:00 sati kad je na programu cirkuska izvedba za najmlađe – predstava U mojim snovima Teatra Cirkus Punkt autorice i izvođačice Marijane Matoković u kojoj pratimo mladu djevojku koja upada u najčudnije situacije.

U mojim snovima

Glazbeni program prvog dana uključuje koncert Shuffle! udaraljkaša Filipa Merčepa od 19:00 sati, koji je osmišljen kao jedinstveno glazbeno iskustvo koje na promišljen način kombinira različite stilove i epohe.

Filip Merčep

Nakon toga počinje zanimljiv i raznovrstan filmski program za sve uzraste: u Siget stiže kratki igrani film Čovjek koji nije mogao šutjeti redatelja Nebojše Slijepčevića (20:00 sati), koji je osvajanjem prve Zlatne palme u Cannesu nakon osamostaljenja Hrvatske obilježio tekuću filmsku godinu. Priča je to o herojskom djelu Kaštelanina Tome Buzova, umirovljenog časnika Jugoslavenske narodne armije sredinom 1990-ih.

Čovjek koji nije mogao šutjeti

Program u subotu završava projekcijama dvaju filmova – humoristična drama Uvijek postoji sutra redateljski je prvijenac popularne talijanske glumice Paole Cortellesi koji je u Italiji postao fenomen postavši deveti najgledaniji film u ovoj zemlji svih vremena. Ova oda ženskoj snazi na rasporedu je u 20:20 sati.

Uvijek postoji sutra

Za one najmlađe pak u 20:30 sati u urbanom voćnjaku Podbrežje bit će prikazan prvi hrvatski dugometražni crtani film i jedan od najpopularnijih na ovim prostorima – Čudesna šuma Milena Blažekovića. Nastao prema motivima Kaktus bajke poznate dječje književnice Sunčane Škrinjarić, film prati avanture slikara Palete i šumskih stvorenja u njihovom pokušaju obrane svog doma od zlog Kaktus Cara. Tako će odrasle generacije imati priliku evocirati uspomene, a mlađe po prvi puta na platnu gledati ovo briljantno ostvarenje.

Čudesna šuma

Kompletan program u Sigetu je besplatan i održat će se na platou u ulici Prilaz Ivana Visine, osim projekcije filma Čudesna šuma koja će se održati u urbanom voćnjaku Podbrežje.

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.