Danas završava škola i počinje ZKK program u Svetoj Klari!

Danas završava škola i počinje ZKK program u Svetoj Klari!

Nakon Novog Jelkovca, kultura privremeno naseljava Svetu Klaru. Na zadnji dan škole, uoči početka školskih praznika i na Svjetski dan glazbe, stanovnici Svete Klare moći će uživati u cirkusu, koncertu i kino hitu Cvrčak i mravica!

O ne Kabaret!

S programom započinjemo danas, 21. lipnja u 18 sati uz izvedbu O ne Kabaret! artističkog kolektiva Cirkorama; riječ je o izuzetno zabavnom cirkuskom kabaretu u kojem četvorka vrhunskih cirkuskih improvizatora sudjeluje u događajima koji postupno grade maštoviti svijet. Autori i izvođači su Petra Bokić, Jadranka Žinić Mijatović, Ratko Bokić i Nikola Mijatović. Nakon izvedbe, održat će se Cirkuski poligon - radionica cirkuskih vještina za djecu.

SO-DO orkestar

Program se nastavlja u 20 sati koncertom SO-DO orkestra - jedinim stalnim simfonijskim orkestrom za mlade u Hrvatskoj u kojem sudjeluju djeca i mladi od 7 do 25 godina, a unutar koje se provodi glazbena edukacija po svjetski poznatoj metodologiji El Sistema. Njeguju različite glazbene žanrove – uz klasičnu glazbu, repertoar im čine filmska i popularna glazba, a orkestrom ravna dirigent Damir Smerdel.

Cvrčak i mravica

Večer završava uz filmsku projekciju pod otvorenim nebom koja je na rasporedu u 21 sat - uz predivan crtić Cvrčak i mravica u režiji Luke Rukavine. Riječ je o prvom dugometražnom animiranom filmu rađenom u tehnici 3D animacije u Hrvatskoj. Inspiriran istoimenom Ezopovom basnom, na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu. Cvrčak i mravica drugi je najgledaniji hrvatski film u 2023., uz više od 80 tisuća gledatelja.

Program u Svetoj Klari održava se od 21. do 23. lipnja ispred Osnovne škole Sveta Klara i u potpunosti je besplatan.

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.