ZKK program 14. i 15. rujna u Gajevu i Srednjacima

ZKK program 14. i 15. rujna u Gajevu i Srednjacima

Proputovanje kultura tijekom nadolazećeg vikenda nastavlja kroz Gajevo i Srednjake, a zbog najavljenih vremenskih uvjeta, veći dio programa selimo u zatvoreni prostor. Zbog ograničenog kapaciteta, važno je da rezervirate svoje besplatne ulaznice. Program i linkove na rezervaciju ulaznica pronađite ovdje.

Prvi jutarnji program u subotu namijenjen je najmlađima - predstava Nježni sport u režiji Marija Kovača nastala je prema istoimenom kultnom stripu Ivice Bednjanca koji je godinama izlazio u Sportskim novostima i drugim publikacijama te je obilježio generacije i generacije čitatelja. Predstava će biti izvedena u Mjesnom odboru Horvati-Srednjaci.

Nježni sport

Program se nastavlja u kasnim poslijepodnevnim satima uz dozu cirkusarije - ekipa iz Cirkulture kroz izvedbu Kesten i Papaja publiku će dovesti do smjehoplača! Svi zainteresirani moći će se potom uključiti u radionicu žongliranja i hula hoopa.

Kesten i papaja

Glazbeni program uključuje koncert akustično-elektroničkog autorskog dvojca marisol, dok će subotnji program završiti uz, prema izboru hrvatskih filmskih kritičara, najbolji domaći film svih vremena! Riječ je o akcijskoj drami H-8 Nikole Tanhofera bazirana na istinitom događaju, koja prati sudbine putnika autobusa uoči stravične prometne nesreće. Oba programa održat će se u Mjesnom odboru Horvati-Srednjaci.

marisol

Nedjeljni program počinje dječjom predstavom Nevidljivo Teatra Tirena u režiji Tihane Strmečki, koja se bavi usamljenošću i fenomenom imaginarnih prijatelja pomoću kojih djeca često prorađuju ono što ih muči. Predstava će biti izvedena u Mjesnom odboru Gajevo.

Nevidljivo

Nakon pauze za ručak i odmor, program se nastavlja cirkuskom predstavom: francuska trupa SCOM izvest će Traits, koji nudi suvremeni osvrt na tri temeljna elementa cirkusa: tijelo, obitelj i krug. Za glazbu će se pobrinuti popularni JeboTon Ansambl, ulični sastav koji već godinama uveseljava Zagrepčane svojim gerilskim svirkama kod Cvjetnog trga. Oba programa održat će se ispred Mjesnog odbora Gajevo.

JeboTon ansambl

Program završava predstavom Fešta Teatra EXIT, autorskim projektom Josipe Anković i Josipa Ledine, koja ismijavajući naše ljubavne, bračne i rodne odnose rastvara brojne stereotipe kojih često nismo ni svjesni. Predstava će biti izvedena u Mjesnom odboru Gajevo.

Fešta

Zagrebački kvartovi kulture tijekom lipnja, srpnja i rujna obogaćuju Novi Jelkovec, Svetu Klaru, Malešnicu, potom Siget, Gajevo i Srednjake te Ravnice. Tijekom šest vikenda u sedam kvartova održat će se više od 50 različitih programa uz više od sto izvođača. Koncerti, kazalište za djecu i odrasle, suvremeni cirkus te filmske projekcije na otvorenom privremeno će proputovati kroz zagrebačka naselja te tako njihovim stanovnicima omogućiti neposredan kontakt s kulturnim sadržajem.

Vidimo se u kvartu!

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.