Završio ZKK program u Svetoj Klari!

Završio ZKK program u Svetoj Klari!

Nakon Novog Jelkovca, kultura je od 21. do 23. putovala po Svetoj Klari i kroz trodnevni program zabavljala sve generacije Svetoklarana i Svetoklaranki. Naime, drugo izdanje Zagrebačkih kvartova kulture uključilo je brojne umjetnike te kazališne predstave za djecu i odrasle, koncerte, filmske projekcije na otvorenom i izvedbe suvremenog cirkusa.

Cirkuska radionica

Program je započeo na zadnji dan škole uoči ljetnih praznika - petak je uključio cirkusku izvedbu O ne Kabaret! artističkog kolektiva Cirkorama, izuzetno zabavni cirkuski kabaret u izvedbi autora: Petre Bokić, Jadranke Žinić Mijatović, Ratka Bokića i Nikole Mijatovića, koji su potom održali i radionicu cirkuskih vještina za djecu.

O ne Kabaret!


Potom je koncert održao SO-DO orkestar - jedini stalni simfonijski orkestar za mlade u Hrvatskoj u kojem sudjeluju djeca i mladi od 7 do 25 godina, a unutar koje se provodi glazbena edukacija po svjetski poznatoj metodologiji El Sistema. Večer je završila uz crtić Cvrčak i mravica - riječ je o prvom dugometražnom animiranom filmu rađenom u tehnici 3D animacije u Hrvatskoj, inspiriranom istoimenom Ezopovom basnom, koji na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu.

Cvrčak i mravica

Subotnji program uključio je koncert benda The Sick Swing Orchestra te projekciju filma Priscilla. The Sick Swing Orchestra je bend čiji se repertoar sastoji od obrada poznatih standarda i evergreena iz doba dixielanda, swinga i jivea. Priscilla je film u režiji renomirane redateljice Sofie Coppola koja nam predstavlja do danas neviđenu stranu velikog američkog glazbenog mita kroz odnos Elvisa Presleya i Priscille te njihov turbulentan brak – u ovom dirljivom portretu o ljubavi, fantaziji i slavi.

Projekcija filma Priscilla

Posljednji dan programa izvedene su dvije predstave u produkciji organizacije LOFT i režiji Morane Dolenc; prva je Lovci na snove, dječja predstava koju izvode Neven Matoša i Bruno Kontrec, a koja kroz magičnu inovativnu koreografiju pokreta, predmeta i zvuka progovara o dječjim snivanjima te publiku uči zapamtiti, analizirati i prihvatiti snove.

Lovci na snove

Druga je Legitimacije, koju izvode Lidija Kraljić, Nina Sabo, Valentina Lončarić i Deni Sanković, a bavi se osobnim pričama izvođača, njihovim oprostorenjem, taktilnošću i srži glumačkog senzibiliteta. Pored ove dvije, u nedjelju je izvedena i cirkuska predstava Stative autora i izvođača Klare Barišić i Domagoja Šoića koji nastupaju pod imenom Quoz a’Durac.

Stative

Zagrebački kvartovi donose bogat program tijekom lipnja, srpnja i rujna u Novi Jelkovec, Svetu Klaru, Malešnicu, potom Siget, Gajevo i Srednjake te Ravnice. Tijekom šest vikenda u sedam će se kvartova održati više od 50 različitih programa uz više od sto izvođača. Koncerti, kazalište za djecu i odrasle, suvremeni cirkus te filmske projekcije na otvorenom privremeno će proputovati kroz zagrebačka naselja te tako njihovim stanovnicima omogućiti neposredan kontakt s kulturnim sadržajem. Kompletan program je besplatan. Nakon Novog Jelkovca i Svete Klare, Zagrebački kvartovi kulture održat će se od 5. do 7. srpnja u Malešnici te potom u rujnu u Sigetu, Gajevu i Srednjacima te Ravnicama.

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.