Završio program u Malešnici, kultura nastavlja putovanje po kvratovima u rujnu!

Završio program u Malešnici, kultura nastavlja putovanje po kvratovima u rujnu!

Nakon Novog Jelkovca i Svete Klare, kultura je od 5. do 7. srpnja putovala po Malešnici - treće izdanje Zagrebačkih kvartova kulture uključilo je opet kazališne predstave za djecu i odrasle, koncerte, filmske projekcije na otvorenom i izvedbe suvremenog cirkusa. Atmosfera u prelijepom parku na Trgu hvratskih pavlina privukla je brojne posjetitelje svih generacija.

Orkestra Pokoloka

Program je započeo uz marš Zagrebačkog orkestra ZET-a kroz Malešnicu te se nastavio programom za najmlađe - vrtoglavoj cirkuskoj vožnji Grand Hotel Cirkus Cabareta u izvedbi Cirkulture i Loop Cirkusa te izvođača Matije Vuletića, Aleksandra Đikića, Tatjane Vuletić i Diane Fureš.

Zagrebački orkestar ZET-a

Prvi dan u Malešnici završio je uz dva domaća filmska klasika: duhoviti kratki film Moj stan velikana hrvatskog filma Zvonimira Berkovića te uz kultni film Tko pjeva zlo ne misli Kreše Golika.

Grand Hotel Cirkus Cabaret

Subota je prijepodne uključila zabavnu i vrckavu predstavu Matovilka u izvedbi skupine Kazališni moljci i produkciji Tvornice lutaka te poslijepodne cirkusku predstavu Čarolija šešira Cirkorame i izvedbi Ratka Bokića i Ive Frangeša, nakon koje je održana i radionica cirkuskih vještina za djecu.

Čarolija šešira

Uslijedio je koncert benda Silver Lining koji njeguje tradiciju jazza i uličnog sviranja, a večer je završila projekcijom novog remek-djela velikog njemačkog redatelja Wima Wendersa, filmom Savršeni dani! Spomenuti film duboko je dirljiv i poetičan prikaz ljepote svakodnevnog svijeta koji nas okružuje, a među priznanjima izdvajamo nominaciju za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog filma te dvije nagrade na Cannes Film Festivalu.

Silver Lining

Posljednji dan programa u Malešnici bio je jako zabavan: klinci su uživali u predstavi-koncertu Orkestra Pokoloka u izvedbi čudesnog Teatra Poco Loco dok su se odrasli dobro nasmijali uz predstavu Tko je ovdje lud? u režiji i izvedbi Marka Torjanca i Natalije Đorđević.

Zagrebački kvartovi donose bogat program tijekom lipnja, srpnja i rujna u NoviJelkovec, Svetu Klaru, Malešnicu, potom Siget, Gajevo i Srednjake te Ravnice. Tijekom šest vikenda u sedam će se kvartova održati više od 50 različitih programa uz više od sto izvođača. Koncerti, kazalište za djecu i odrasle, suvremeni cirkus te filmske projekcije na otvorenom privremeno će proputovati kroz zagrebačka naselja te tako njihovim stanovnicima omogućiti neposredan kontakt s kulturnim sadržajem.

Zagrebački kvartovi kulture pilot je projekt u organizaciji Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture, a održava se uz podršku Grada Zagreba.

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.