Zadnji ZKK vikend 21. i 22. rujna u Ravnicama!

Zadnji ZKK vikend 21. i 22. rujna u Ravnicama!

Nakon Sigeta te Gajeva i Srednjaka, zadnji kvart koji će kultura obići u sklopu projekta Zagrebački kvartovi kulture je - Ravnice! Tijekom nadolazećeg vikenda, 21. i 22. rujna, održat će se raznovrsan i zanimljiv program za sve generacije.

Mr. & Mrs. Frantic

Prvi jutarnji program u subotu namijenjen je najmlađima – Mr. & Mrs. Frantic cirkuska je izvedba kompanije Poanta priče uz mađioničarske trikove, začuđujuće akrobacije „žene-gume“, pless hula hoopom i vatrena iznenađenja.

Oni, Tisja Kljaković Braić

Potom će se u Ravnicama svima zainteresiranima predstaviti umjetnica Tisja Kljaković Braić, autorica hit-knjiga U malu je uša đava, Oni, Oni 2 i Pita moja mama imate li jedno jaje, i to kroz razgovor i izložbu radova u izlogu Knjižnice Augusta Cesarca. Razgovor s Tisjom vodit će Seid Serdarević iz nakladničke kuće Fraktura koja je objavila spomenute hit-knjige, a sve će to biti uvertira u Tisjinu izložbu radova koji vješto korespondiraju s kvartovima jer se upravo u njima odvija naša svakodnevnica koju autorica umjetnički propitkuje.

Špirologija

Program se nastavlja uz Zagrebački orkestar ZET-a koji će promarširati kroz naselje i pozvati vas na dvodnevno druženje u kvartu. U kasnijim poslijepodnevnim satima uslijedit će koncert zagrebačkog gypsy jazz sastava, Špirologija, čiji je začetnik Ivan Grgić-Špiro, gitarist i autor, poznat i kao Reper iz sobe.

Žarko, razmazit ćeš dite!

Večernji filmski program uključit će projekcije kratkog animiranog filma Žarko,razmazit ćeš dite! nastalog prema knjizi U malu je uša đava Tisje Kljaković Braić te potom dugometražnog igranog filma Čarobnjakov šešir Milana Blažekovića - spomenuti film realiziran je u maniri briljantnih animiranih hrvatskih ostvarenja, a nastao je prema predlošku djela Sunčane Škrinjarić, kao svojevrsni nastavak priče o junacima Čudesne šume.

Čarobnjakov šešir

Nedjeljno prijepodne rezervirano je za klince: prva je na rasporedu cirkuska predstava Vita Min Show Triko Cirkus Teatra, interaktivni ulični show sa zračnim akrobacijama, a potom koncert-predstava Ljubiti, samo ljubiti Teatra Poco Loco, romantična komedija za djecu i radoznale odrasle, koja govori o ljubavi i zaljubljivanju – i kako smo spremni učiniti sve kada smo zaljubljeni, katkad čak i previše. Potonja predstava inspirirana je pričama Zvonimira Baloga o odrastanju, vjeri u sebe, samopoštovanju i hrabrosti.

Ljubiti, samo ljubiti

Nakon pauze za ručak i odmor, program se nastavlja uz Bajke za bolje sutra čitanjem zbirke obrada poznatih bajki i priča za djecu na koje su utjecale klimatske promjene. Nakon čitanja priča, svi zainteresirani mališani kroz likovnu će radionicu moći istražiti kreativne ideje i mogućnosti zaustavljanja i/ili usporavanja negativnih klimatskih utjecaja.

Bajke za bolje sutra

Uslijedit će predstava za odrasle – Ubu Ovo Ono - putujuća kazališna trupa OvoOno zavidnih glumačkih iglazbenih vještina pokušat će odigrati apsurdni dramski tekst Kralj Ubu autora Alfreda Jarryja.

Ubu Ovo Ono

Večer će u Ravnicama završiti uz mini spektakl: koncert benda D Elvis. Uvijek kostimski i scenski besprijekorni, članovi benda priuštit će i najzahtjevnijoj publici više od dva sata čiste, iskonske rock'n'roll zabave!

Subotnji program održat će se na platou u Hegedušićevoj ulici, a nedjeljni dodatno i ispred OŠ Antuna Gustava Matoša.

Vidimo se u kvartu!

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.