Kultura 7. i 8. rujna putuje po Sigetu!

Kultura 7. i 8. rujna putuje po Sigetu!

Program u subotu započinje uz Zagrebački orkestar ZET-a koji će promarširati kroz Siget i uvesti vas u sva ostala događanja.

U mojim snovima

Najmlađi će moći uživati u cirkuskoj izvedbi Mare di Klaun iz teatra Cirkus Punkt koja će uslijediti – u predstavi U mojim snovima pratimo mladu djevojku koja upada u najčudnije situacije.

Čovjek koji nije mogao šutjeti

U predvečernjim satima održat će se koncert udaraljkaša Filipa Merčepa, a potom slijedi filmski program: u Siget stiže kratki igrani film Čovjek koji nije mogao šutjeti redatelja Nebojše Slijepčevića, koji je osvajanjem prve canneske Zlatne palme nakon osamostaljenja Hrvatske obilježio tekuću filmsku godinu. Program u subotu završava projekcijama dvaju filmova - talijanskog kino-hita Uvijek postoji sutra te prvog hrvatskog dugometražnog crtanog filma i jednog od najpopularnijih domaćih crtića - Čudesna šuma!

Uvijek postoji sutra

Nedjeljni program počinje dječjom predstavom Zvukolika šuma Svetlane Patafta i Lucije Stanojević – riječ je o interaktivnoj predstavi koja progovara o osnovnim glazbenim pojmovima; nakon izvedbe uslijedit će i likovna radionica na kojoj će djeca crtati ono što – čuju!

Zvukolika šuma

Nakon toga održat će se koncert trio sastava Peso Neto, a potom će biti izvedena predstava Stative dvaju cirkuskih umjetnika iz kolektiva Quoz a’Durac. Program završava koncertom benda Dementronomes, sedmeročlanog funk benda iz Zagreba, te izvedbom izuzetno zabavne predstave Prekid preko veze kazališta Moruzgva u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Matije Šakoronje, Petre Kurtele i Filipa Detelića, a koja će vas provesti kroz turbulentne vode ljubavnih prekida!

Prekid preko veze

Kompletan program u Sigetu je besplatan i održat će se na platou u ulici Prilaz Ivana Visine, osim projekcije filma Čudesna šuma koja će se održati u Podbrežju. Program uključuje i obilazak Brodarskog instituta uz stručno vodstvo i predavanje, no sva mjesta za taj program su popunjena.

Stative

Zagrebački kvartovi kulture tijekom lipnja, srpnja i rujna obogaćuju Novi Jelkovec, Svetu Klaru, Malešnicu, potom Siget, Gajevo i Srednjake te Ravnice. Tijekom šest vikenda u sedam će se kvartova održati više od 50 različitih programa uz više od sto izvođača. Koncerti, kazalište za djecu i odrasle, suvremeni cirkus te filmske projekcije na otvorenom privremeno će proputovati kroz zagrebačka naselja te tako njihovim stanovnicima omogućiti neposredan kontakt s kulturnim sadržajem.

Zagrebački kvartovi kulture pilot je projekt u organizaciji Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture, a održava se uz podršku Grada Zagreba.

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.