Subota u Ravnicama: cirkus, koncert, izložba i dječji filmovi!

Subota u Ravnicama: cirkus, koncert, izložba i dječji filmovi!

Projekt Zagrebački kvartovi kulture ovogodišnji program završava u Ravnicama. Tijekom vikenda sve posjetitelje očekuje bogat jutarnji i poslijepodnevni program.

Prvi program u subotu u 11:00 sati namijenjen je najmlađima – Mr. & Mrs. Frantic cirkuska je izvedba kompanije Poanta priče uz mađioničarske trikove, začuđujuće akrobacije „žene-gume“, ples hula hoopom i vatrena iznenađenja.

Mr. & Mrs. Frantic

Od 12:00 sati će se publici predstaviti umjetnica Tisja Kljaković Braić, autorica hit-knjiga U malu je uša đava, Oni, Oni 2 i Pita moja mama imate li jedno jaje, i to kroz razgovor i izložbu radova u izlogu Knjižnice Augusta Cesarca. Razgovor s Tisjom vodit će Seid Serdarević iz nakladničke kuće Fraktura koja je objavila spomenute hit-knjige, a sve će to biti uvertira u Tisjinu izložbu radova koji vješto korespondiraju s kvartovima jer se upravo u njima odvija naša svakodnevica koju autorica umjetnički propitkuje.

Tisja Kljaković Braić

Program se nastavlja u 18:00 sati uz Zagrebački orkestar ZET-a koji će promarširati kroz naselje i pozvati stanovnike Ravnica na dvodnevno druženje u kvartu. U kasnijim poslijepodnevnim satima (18:30 sati) uslijedit će koncert zagrebačkog gypsy jazz sastava, Špirologije, čiji je začetnik Ivan Grgić-Špiro, gitarist i autor, poznat i kao Reper iz sobe.

Špirologija

Večernji filmski program uključit će projekcije kratkog animiranog filma Žarko, razmazit ćeš dite! (od 19:30 sati) nastalog prema knjizi U malu je uša đava Tisje Kljaković Braić te potom dugometražnog igranog filma Čarobnjakov šešir Milana Blažekovića (od 19:45 sati) - spomenuti film realiziran je u maniri briljantnih animiranih hrvatskih ostvarenja, a nastao je prema predlošku djela Sunčane Škrinjarić, kao svojevrsni nastavak priče o junacima Čudesne šume.

Žarko, razmazit ćeš dite!

Kompletan program je besplatan i u subotu će se održati na platou u Hegedušićevoj ulici.

Vidimo se u kvartu!

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.