Kultura od 7. do 9. lipnja putuje po Novom Jelkovcu!

Kultura od 7. do 9. lipnja putuje po Novom Jelkovcu!

Kultura u narednim mjesecima putuje kroz sedam zagrebačkih kvartova, a prva postaja je Novi Jelkovec! Naime, od 7. do 9. lipnja bogat kulturni program na otvorenom razveselit će sve generacije Novojelkovčana – koncerti, kazališne predstave za djecu, ali i za odrasle, filmske projekcije te vratolomije suvremenog cirkusa.

Zagrebački orkestar ZET-a

Program započinje u petak poslijepodne, 7. lipnja, uz Zagrebački orkestar ZET-a koji će promarširati kroz Novi Jelkovec i uvesti vas u sva ostala događanja. Uslijedit će koncert Repera iz sobe te potom izvedba Passages - divlji plesni solo u vrlo uskoj pravokutnoj staklenoj kutiji francusko-brazilske umjetnica Alice Rende.

Alice Rende: Passages

Program u petak završava prilično spektakularno - uz Zagrebačku filharmoniju i kvartet tormbona koji sviraju hitove legendarne britanske grupe The Queen - s time da vokalne dionice Freddieja Mercuryja neće pjevati vokali, već će ih izvoditi – tromboni!

Zagrebačka filharmonija i kvartet tormbona

Subota donosi cjelodnevni program: zabavnu i vrckavu predstavu Matovilka, predstavu Ljubavna poezija u izvedbi glumca Filipa Detelića i Ivane Husar Mlinac koji će vas natjerati da se zaljubite u poeziju. Održat će se tada i jedan sasvim poseban Žonglerski koncert, a duž Novog Jelkovca odzvanjati će i zvukovi klasične glazbe kroz izvedbu Zagrebačkih solista, ali i neobična kombinacija klapskog pjevanja i heavy metala – kroz izvedbu Metaklape! Subota završava uz divan i topli dječji film Dnevnik Pauline P. - svi će klinci pod zvjezdanim nebom moći uživati u zabavnim dogodovštinama naslovne junakinje, ali i najgledanijem hrvatskom filmu iz 2023.!

Dnevnik Pauline P.

Nedjelja donosi još jednu dječju predstavu: Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta kroz koju će mali gledatelji imati priliku učiti o raskošnom svijetu opere kroz zgode jedne posebne operne vještice. Zadnji dan novojelkovačkog programa uključuje i koncert benda Gadjo Manouche, kao i zabavnu komediju Kad udari južina u izvedbi glumica Jagode Kumrić i Petre Kraljev.

Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas

Ideja iza ovog projekta jest kulturu proširiti po kvartovima – umjesto da vi odlazite na kulturne programe diljem grada, kultura dolazi k vama!

Žonglerski koncert

Organizator projekta je gradska ustanova Novi prostori kulture, a održava se uz podršku Grada Zagreba. Vidimo se u kvartu od 7. do 9. lipnja. Ulaz na sve programe je besplatan!

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.