Kultura od 21. do 23. lipnja putuje u Svetu Klaru!  

Kultura od 21. do 23. lipnja putuje u Svetu Klaru!  

Projekt Zagrebački kvartovi kulture nastavlja putovanje i seli privremeno na novu lokaciju - od 21. do 23. lipnja u Svetu Klaru!  Bogat trodnevni program ponovno će uključiti koncerte, kazališne predstave za djecu i odrasle, suvremeni cirkus te filmske projekcije na otvorenom.

Program započinje na zadnji dan škole uoči ljetnih praznika - u petak poslijepodne, 21. lipnja uz izvedbu O ne Kabaret! artističkog kolektiva Cirkorama; riječ je o izuzetno zabavnom cirkuskom kabaretu u kojem četvorka vrhunskih cirkuskih improvizatora sudjeluje u događajima koji postupno grade maštoviti svijet. Autori i izvođači su Petra Bokić, Jadranka Žinić Mijatović, Ratko Bokić i Nikola Mijatović. Nakon izvedbe, održat će se Cirkuski poligon - radionica cirkuskih vještina za djecu.

SO-DO orkestar

Program se nastavlja koncertom SO-DO orkestra - jedinim stalnim simfonijskim orkestrom za mlade u Hrvatskoj u kojem sudjeluju djeca i mladi od 7 do 25 godina, a unutar koje se provodi glazbena edukacija po svjetski poznatoj metodologiji El Sistema.

Cvrčak i mravica

Program u petak završava uz filmsku projekciju pod otvorenim nebom - uz predivan crtić Cvrčak i mravica u režiji Luke Rukavine. Riječ je o prvom dugometražnom animiranom filmu rađenom u tehnici 3D animacije u Hrvatskoj. Inspiriran istoimenom Ezopovom basnom, na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu.

Priscilla

Subotnji program Svetoklaranima i Svetoklarankama donosi jedan koncert i jednu filmsku projekciju. The Sick Swing Orchestra bend je čiji se repertoar sastoji od obrada poznatih standarda i evergreena iz doba dixielanda, swinga i jivea. Filmski program pak uključuje projekciju filma Priscilla u režiji renomirane redateljice Sofie Coppola koja nam predstavlja do danas neviđenu stranu velikog američkog glazbenog mita kroz odnos Elvisa Presleya i Priscille te njihov turbulentan brak – u ovom dirljivom portretu o ljubavi, fantaziji i slavi. Film je premijerno prikazan u Veneciji, gdje je glumica Cailee Spaeny za ulogu Priscille osvojila nagradu Coppa Volpi za najbolju glumicu.

Lovci na snove

Posljednji dan programa u Svetoj Klari namijenjen je i djeci i odraslima i to kroz dvije predstave i jedan cirkuski show! Lovci na snove dječja su predstava u produkciji organizacije LOFT i režiji Morane Dolenc koju izvode Neven Matoša i Bruno Kontrec. Kroz magičnu inovativnu koreografiju pokreta, predmeta i zvuka Lovci na snove predstavljaju vožnju karuselom po dječjem snivanju koja publiku uči zapamtiti, analizirati i prihvatiti snove: ma kakvi oni bili, jer se iza snovitih slika kriju upravo vlastite misli, želje i strahovi. Uslijedit će izvedba autora i izvođača Klare Barišić i Domagoja Šoića koji nastupaju pod imenom Quoz a’Durac, a izvest će Stative - riječ je o suradnji cirkuskih umjetnika vrlo različitih pozadina, ali s jednom poveznicom: cjeloživotni osjećaj da su nadomak zabijanja gola, uvijek s istim rezultatom – pogađanjem stative.

Quoz a'Durac: Stative

Program u Svetoj Klari završava predstavom Legitimacije u režiji Morane Dolenc i produkciji već spomenute organizacije LOFT, a koju izvode Lidija Kraljić, Nina Sabo, Valentina Lončarić i Deni Sanković. Legitimacije su zamišljene kao izvedbeno putovanje koje se bavi osobnim pričama izvođača, njihovim oprostorenjem, taktilnošću i srži glumačkog senzibiliteta. Predstava je namijenjena za uzrast iznad 14 godina.


Kompletan program u Svetoj Klari održat će se ispred Osnovne škole Sveta Klara.

Zagrebački kvartovi donose bogat program tijekom lipnja, srpnja i rujna u Novi Jelkovec, Svetu Klaru, Malešnicu, potom Siget, Gajevo i Srednjake te Ravnice. Tijekom šest vikenda u sedam će se kvartova održati više od 50 različitih programa uz više od sto izvođača. Koncerti, kazalište za djecu i odrasle, suvremeni cirkus te filmske projekcije na otvorenom privremeno će proputovati kroz zagrebačka naselja te tako njihovim stanovnicima omogućiti neposredan kontakt s kulturnim sadržajem. Kompletan program je besplatan.  

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.