Danas otvaramo program u Novom Jelkovcu!

Danas otvaramo program u Novom Jelkovcu!

Program započinje danas poslijepodne, 7. lipnja, u 17.30 sati uz Zagrebački orkestar ZET-a koji će promarširati kroz Novi Jelkovec i uvesti sve posjetitelje u sva ostala događanja. Ovaj zagrebački simbol, pečat i institucija koja traje gotovo punih 100 godina, razvija široki glazbeni repertoar, od klasične i filmske glazbe, jazz standarda do koračnica i popularne glazbe. Polazišna točka jest plato u Ulici Ladislava Šabana.

Zagrebački orkestar ZET-a

Nakon toga, u 18 sati, slijedi koncert Repera iz sobe - ovaj dalmatinski Jovanotti u Novi Jelkovec donosi kombinaciju soula, psychodelica, funka, hip-hopa, a koncert će se održati ispred knjižnice Novi Jelkovec.

Reper iz sobe

Na istoj lokaciji sve će posjetitelje od 18.45 sati zabavljati francusko-brazilska umjetnica Alice Rende - njen solo Passages šetnja je kroz gravitaciju. Instalacija/performans prikazuje ženu koja divlje pleše tražeći svoju slobodu, dok fizički klizi duž raznih granica - najimpresivniji dio je što Rende svoj solo izvodi u – vrlo uskoj pravokutnoj staklenoj kutiji.

Alice Rende: Passages

Program u petak završava prilično spektakularno - od 20.30 sati uz Zagrebačku filharmoniju i kvartet trombona koji sviraju hitove legendarne britanske grupe The Queen - s time da vokalne dionice Freddieja Mercuryja neće pjevati vokali, već će ih izvoditi – tromboni! Kvartet trombona čine: Ivan Mučić, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a koncertom će dirigirati Veton Marevci. Nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, trombonista i skladatelja Marina Rabadana. Ovaj projekt dio je OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije.

Program se u Novom Jelkovcu održava od 7. do 9. lipnja i u potpunosti je besplatan.

Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pročitajte naša  Pravila privatnosti za više informacija.